Udgivet i HjemmeHygge

6 tips til at skrue helt op for hjemmehyggen

Af Uldtæppe.dk

Danskerne elsker hygge, og det er noget, som vi er internationalt kendt for, fordi vi har vores ganske særlige ord for fænomenet, der ikke kan oversættes direkte til andre sprog. Derfor sætter vi også en ære i, at vores hjem er hyggelige og indbydende, så vi både selv, men også familie, venner og andre gæster kan føle sig velkomne.

Der er flere ting du kan gøre, hvis du gerne vil skabe en ekstra hyggelig stemning derhjemme.

1. Skab den rigtige hygge-belysning

Lys er ikke bare lys, for der er stor forskel på, hvordan din krop reagerer på henholdsvis mere blåligt eller hvidt lys og det mere varme, gule lys. Hvis du vil skabe et afslappende område i dit hjem, bør du gå efter lyskilder med lys i gule nuancer.

Hvis du vil skabe hyggelig belysning, kan du vælge af have flere lamper, så du kan slukke for ovenlys uden at sidde i mørke. Gå gerne efter hyggelige lamper, der har en organisk eller smuk lampeskærm, der tilføjer noget til din indretning. Eksempelvis spreder en saltkrystallampe et orange-gyldent lys, hvor lampen i sig selv også er en smuk dekoration.

Levende lys for ekstra hygge

De fleste forbinder hjemlig hygge med levende lys – særligt i de mørke måneder af året. Du kan sagtens sætte stearinlys i stager rundt om i dit hjem, men du skal være ekstra opmærksom, når du har med ild at gøre.

Hvis du ikke vil bekymre dig om brandfaren, kan du i dag få flotte falske stearinlys med LED-lys. De brænder ikke rigtigt, men efterligner den levende flamme og kører på batteri.

2. Indret med hyggelige møbler

Når det er tid til hygge, vil du gerne kunne sidde eller ligge behageligt med benene oppe. Efter en lang arbejdsdag eller på en stille fridag er der intet, der slår en blød lænestol, en stor og indbydende sofa eller et hyggehjørne på gulvet med madrasser og puder.

Du kan med fordel indrette et særligt hjørne af dit hjem med de rigtige møbler, der inviterer til afslapning og hygge. Måske drømmer du om et afskærmet læsehjørne, hvor du kan hygge dig med en god bog, eller måske vil du kunne holde hyggelige filmaftener med vennerne. Med de rigtige møbler skaber du oaser i dit hjem, hvor hyggen får sin retmæssige plads.

Hygge udenfor på de varme sommerdage

Der er bestemt ingen, der siger, at hygge skal foregå indenfor, mens vinteren raser. Der kan sagtens blive skruet helt op for hyggen på hjemmefronten, selvom du rykker ud i den friske luft i sommermånederne.

Mange danskere elsker at komme ud i solskinnet, når sommeren endelig viser sig, og derfor kan du også indrette hyggelige hjørner på altanen, terrassen eller generelt rundt om i haven. Her er det igen en fordel, at du vælger hyggelige møbler. Du kan eksempelvis få flotte lounge-sæt, der er skabt til at stå udenfor og indbyder til mere afslappede stunder end havebordet.

3. Hyg med uldtæppet i stuen

Når det er koldt udenfor, trækker danskerne ind i varmen, hvor der er rig mulighed for at skrue ekstra op for hyggen. Selvom dine møbler kan gøre en enorm forskel for, om der er hyggeligt i dit hjem, så betyder bløde elementer som puder, tæpper og lignende tekstiler også meget for helhedsindtrykket – og ikke mindst hyggen.

Når du pakker dig ind i et varmt og vamset uldtæppe, vil du kunne holde varmen både en kold vinterdag eller en kølig sensommeraften.

Det er op til dig, om du foretrækker et enkelt og ensfarvet uldtæppe, eller du ønsker at bruge tæppet til at tilføje farver og mønstre til din indretning. Når tæppet ikke er i brug, kan det ligge flot over et armlæn eller foldet sammen i en kurv på gulvet. Det tilføjer bløde linjer og mere taktilitet til dit hjem, der gør det mere hyggeligt. Du kan finde mange flere ideer til hygge på hjemmehygge.dk.

4. Bløde tæpper på gulvene

Præcis som et blødt uldtæppe over et armlæn giver bløde linjer, kan du også smide et blødt tæppe på gulvet, når du vil skrue op for hyggen. Brug et lækkert gulvtæppe under sofaområdet eller spisebordet, hvis du ønsker at skabe hyggelige oaser i dit hjem.

Et gulvtæppe vil ikke kun inddele dit rum i zoner, der kan have specifikke funktioner, for det vil også have stor betydning for akustikken. Hvis du har en stor og åben stue med højt til loftet, kan lyden lettere blive kastet rundt mellem vægge og hårde overflader. Et blødt gulvtæppe vil fungere som en dæmper på rumklang, så din stue eller dit rum bliver mere behageligt at opholde sig i.

Skab en god akustik i dit hjem

Hvis der er meget rumklang i et rum, vil lyden blive kastet rundt. Det kan gøre det svært at høre andre eller se en film, men det kan også gøre dig mere træt i hovedet, fordi du skal anstrenge dig.

Når du vil skabe en god akustik i dit hjem, kan du dæmpe rumklang ved at bruge bløde tekstiler, tæpper og polstrede møbler. Gardiner kan også gøre en stor forskel – og de kan bruge både foran vinduer eller som dekorative elementer. Tekstilerne vil fange lyden, så den ikke fortsætter med at blive kastet rundt, så du bedre kan føre en almindelig samtale eller se film uden forstyrrelser i lyden.

5. Skab ro i hjemmet

Hvem elsker ikke at hygge hjemme i ro og fred? Det kræver dog også, at dit hjem er fri for generende elementer, der fanger din opmærksomhed og forhindrer dig i at slappe ordentligt af.

Når du skal indrette hyggeligt, kan du med fordel indtænke, hvordan du kan gemme ting som ledninger, TV-boks, konsoller og lignende ting væk. Det vil hjælpe med at skabe rene linjer, og det minimerer også utallige småting, der skal støves af, hvis de er lukket inde i skabe eller skjult på andre måder.

Om du er til minimalisme eller maximalisme er en smagssag, men ved at skabe ro i dit hjem, er der plads til, at de rigtige ting kan få lov til at stå frem og skabe en hyggelig stemning.

6. Dekorer med dine personlige arvestykker og pynteting

Selvom du kan gemme nogle ting væk, så de ikke generer øjnene, er der også mange ting, som du sikkert har en personlig relation til, og som vækker gode minder. Derfor skal de heller ikke gemmes væk i skuffer eller skabe, men have en fast plads i dit hyggelige hjem.

Arvestykker, billeder, pyntegenstande og planter kan give en følelse af hjemlighed. De kan være med til at afspejle din personlighed og personlige stil, og du kan bruge dem til at give dit hjem et mere personligt touch.

Sådan kan du dekorere dit hjem

Du kan vælge at gruppere eksempelvis dine billeder, små pynteting eller planter, så de er samlet ét sted. Flere planter kan skabe grønne områder og liv, mens billeder kan sættes op, så de fungerer som en samlet dekoration på væggen eller på hylderne. Tænk over, hvordan farver og former spiller sammen, når du vil skabe små, dekorative udstillinger med dine personlige genstande.

Find det du mangler på uldtæppe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 405 produkter fra mere end 63 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 485 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-15 08:45:52.

5
Produkttyper
405
Produkter
20
Brands
63
Forhandlere
485
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.