Seks gode råd til at indrette den hyggeligste efterårs-stue

Nu går sommeren på hæld, og det betyder at efteråret er over os. I Danmark er efteråret muligvis den flotteste tid på året. Her kan du opleve løvfald i skovene, og overalt er der flotte gyldne farver. Udenfor bliver det også koldere og mørkere, og derfor er det tid til at rykke indenfor.

Netop derfor er der også mange, der begynder at gøre deres stue mere efterårsvenlig. På den måde er det mere indbydende og tillokkende at bruge tid i stuen. Hvis du også gerne vil vide, hvordan du får efteråret ind i din stue, skal du blot læse videre. Her finder du flere gode råd og tips, så din stue kan komme til at emme af efterårsstemning.

Vælg efterårsfarver og lækre uldtæpper

Når du gerne vil have en efterårsstue, bør du først og fremmest starte med farverne i stuen. Efteråret er nok mest af alt kendt for løvfaldet. Det betyder brune, rødlige og gyldne nuancer. Det er nok lige i overkanten at male stuen efter hver årstid. Men du kan faktisk gøre en del for alligevel at få efterårsfarverne ind i rummet.

Blandt andet kan du vælge interiør, puder og tæpper, der matcher årstiden. Blandt andet kan du have flotte, brune uldtæpper liggende. Brun er en jordnær og neutral farve, der virkelig kan hjælpe med at skabe en efterårsstemning. Derudover er uldtæpper et must, når det bliver koldt udenfor. Der er intet så hyggeligt som at putte sig under et tæppe og se en god film eller læse en god bog.

Som en ekstrabonus kan du også spare lidt på varmeregningen, når du tager et tæppe over dig. I så fald behøver du nemlig ikke skrue lige så meget op for varmen.

Møbler der indbyder til hygge

For de flestes vedkommende er efteråret lig med bløde sweater, halstørklæder, uldtæpper og bare generelt bløde materialer. Hvis du derfor gerne vil have en stue, der virkelig indbyder til (efterårs)hygge, bør du tage et kig på dine møbler. Er de bløde og indbydende? Hvis ikke, er det måske tid til at skifte dem ud.

Hvis du gerne vil have en stol, der både er blød, indbydende og indbegrebet af dansk design, bør du købe en Lille Petra stol. Med sin bløde polstring finder du næppe en anden stol, der indbyder ligeså meget til hygge. Desuden har stolen også et flot design, der passer til langt de fleste stuer og indretningsstile – også når efteråret er slut.

Hyggelige stearinlys

Når du gerne vil have efterårsstemning i din stue, er det også en god idé at tage et kig på dit interiør og andre pynteting. På den måde kan du nemlig let skabe en hyggelig stemning i din stue.

For eksempel er stearinlys et must, når mørket falder på. Stearinlys kan ganske enkelt skabe en stemning på en måde, som ingen andre ting kan. Når du kigger ud gennem vinduet på mørket, er det noget så hyggeligt at have stearinlys omkring sig.

Hvis du gerne vil have et så sundt og rent indeklima som muligt, kan du vælge LED stearinlys. På den måde skal du ikke afbrænde noget stearin for at få et flot og hyggeligt lys. Det fjerner også alle dine bekymringer om, hvorvidt lyset nu sætter ild til din bolig.

I dag kan du også sagtens finde flotte og naturtro LED stearinlys. Derfor kan du nemt skabe en hyggelig stemning i din bolig, uden at frygte for hverken ildebrande eller indeklimaet.

Pyntepuder i efterårsfarver

Hvis du gerne vil have nogle flotte efterårsfarver ind i din stue, kan du vælge at købe nogle flotte pyntepuder. Ved at vælge nogle puder, der afspejler løvfaldets flotte farver, kan du lynhurtigt skabe en efterårsstemning inden for.

Derudover kan du også vælge nogle bløde og behagelige pyntepuder, der virkelig indbyder til hygge og afslapning. Det vil passe fantastisk godt til den ro, der netop er kendetegnende for efteråret.

Hvis du også gerne vil skabe et fuldendt look, kan du vælge nogle skønne puder, der harmonerer godt med dit uldtæppe. Det vil skabe en rød tråd i den efterårsstemning, som du prøver at skabe inden for.

Som nævnt er ideen at efterligne de skønne farver fra løvfaldet. Derfor vil puder i brunlige, rødlige eller gyldne nuancer gøre det godt som efterårspuder. Du kan også vælge forskellige farver. Det vil skabe et flot spil, der uden tvivl vil lede tankerne hen på det smukke løvfald.

Efterårskreationer med kastanjer

Til jul er der i Danmark stor tradition for at lave juledekorationer, der kan pynte i hjemmet og hjælpe med at skabe en skøn julestemning. Men vidste du også godt, at du også kan lave efterårsdekorationer?

I bund og grund foregår det på samme måde som juledekorationerne. Du finder nemlig en masse skønne efterårsting i naturen. For eksempel brune blade, kastanjer og grankogler. Herefter kan du sammensætte det hele i en flot kreation, der afspejler den flotte natur udenfor.

Hvis du gerne vil hygge med din familie eller venner, er efterårskreationer en fantastisk mulighed. Her kan I l lave noget varm kakao og måske bage nogle småkager. Derefter kan I sætte jer sammen ved bordet og kreere nogle skønne efterårskreationer. Kreationerne vil uden tvivl pynte gennem hele efteråret.

Hvis du er glad for Halloween

Inden for de seneste år har danskerne taget den amerikanske Halloween tradition til sig. Begivenheden finder sted den 31. oktober hvert år. Egentlig er Halloween en fejring af overgangen fra sommeren til efteråret. Men i den moderne amerikanske version er det en festlig dag, hvor børn tager ud på såkaldte ”Tricks or treats”, der kan oversættes til ”slik eller ballade”.

Her klæder børnene sig ud og går fra dør til dør, hvor folk giver dem enten slik eller penge. Derfor minder begivenheden også meget om fastelavn herhjemme.

Selvom Halloween kun finder sted én dag, er der stadig mange, der vælger at pynte op til Halloween. Det handler ofte om at skære græskar, som du efterfølgende stiller et lys i. På den måde kan græskarrene lyse flot op enten inden- eller udenfor. Det er helt klart også med til at skabe en fantastisk efterårsstemning.

Derudover er det også utroligt hyggeligt at skære græskarrene. Det kan du snildt gøre, mens du også skaber efterårskreationer.

Derfor er græskar en del af Halloween

Når du gerne vil skabe en efterårsstemning i din stue, giver det måske mere mening for dig at have efterårsfarver derinde. Måske forstår du ikke helt mening med græskar og Halloween.

Rent æstetisk passer græskar faktisk rigtigt godt til efterårsfarverne, der opstår under løvfald. Græskarrets orange farve komplementerer nemlig de brune og gyldne farver noget så fint. Derudover er det ikke tilfældigt, at man skærer i græskar.

Oprindeligt mente folk, at Halloween, altså Allehelgens nat, var de dødes mulighed for at færdes blandt de levende. Derfor satte folk lys i roer og græskar og anbragte disse uden for deres hoveddør. På den måde mente folk, at de kunne skræmme de døde væk.

Når du derfor pynter dit hjem med græskar, fører du altså en gammel tradition videre. Også selvom, at du ikke selv tror på, at de døde kommer tilbage på Allehelgens nat.

Hvis du ikke har lyst til at skære i græskar, kan du også blot pynte med små græskar i dine efterårskreationer. Eller du kan købe pynte græskar, der også vil hjælpe med at skabe en hyggelig stemning hjemme i stuen.

Menu
Top