Sådan indretter du den hyggeligste stue - 5 gode råd

Vores hjem er vores fristed, og vores hjem er der, vi skal have det allerbedst. Hjemmets hjerte er stuen - et rum med multifunktion og alle muligheder for en personlig indretning.

Stuens mange funktioner

En stue skal først og fremmest være hyggelig, og så skal den være personlig. Vi bruger stuen, når vi har gæster og er sociale, lige som at vi bruger stuen, når vi ønsker at slappe af i eget selskab. Stuen er altså et særdeles alsidigt rum, og indretningen fortjener opmærksomhed.

Nedenfor følger nogle idéer til, hvordan vi med udgangspunkt i rummets funktionalitet kan skabe en personlig og hyggelig indretning af vores stue.

Indretning af stuen

Når vi indretter stuen, så er det vigtigt at have udtænkt alle de funktioner, rummet skal have - hvad vi bruger rummet til, har stor betydning for, hvordan vi bør indrette os.

1. Stuen som opholdsrum, når vi har gæster

At være en god vært handler først og fremmest om at gøre vores gæster det behageligt. Her er stuen det oplagte sted at invitere ind.

Hvad end vi har planlagt en filmaften, eller en social komsammen med et glas vin eller to, så kan en velindrettet stue rumme det meste.

Komfortable møbler som nogle bløde stole og en lækker sofa er musthaves i enhver stue, der skal kunne imødekomme gæster. Det samme er flader og bordplads, men her bør man sigte efter ikke at optage for meget gulvplads. Et sidebord er en gennemtænkt og elegant løsning - dette design giver mulighed for at sætte vinglasset fra sig, og tager ikke den plads dine gæster bruger til at bevæge sig rundt på.

2. Stuen som stressfri afslapning - når vi skal finde ro i os selv

Stuen er for mange af os stedet, vi foretrækker at opholde os, når vi skal have tid for os selv og slappe af.

Hvad end vi vil stresse af foran Tv'et, eller med en god bog, så er stuen et rum, der indbyder til hygge og ro, når denne er indrettet hensigtsmæssigt.

Du kan gøre meget for at skabe den rette stemning i din stue, og en simpel måde er at investere i nogle gode puder og et lækkert uldtæppe til sofaen. Disse elementer ser både flotte ud, og har en nyttig funktion, når du skal finde ro.

3. Den hyggelige spisestue

Ikke alle har rum nok til at have både en spisestue og en dagligstue - og andre udnytter måske bare pladsen anderledes. Heldigvis kan begge høre hjemme i samme rum, det kræver blot den rette indretning.

Med et rundt bord og et par matchende stole i den ene ende af rummet, kan du klare både en TV-dinner og flere gæster.

At have et bord i stuen giver desuden den mulighed, at hjemmearbejdsdagen kan klares i hyggeligere omgivelser end for eksempel i køkkenet.

4. Stuen - den varme rum

Vores stue er ofte det rum, vi opholder os mest i, og det er et rum, der bør være hyggeligt.

I stuen kan vi få varmen efter en lang dag ude, og i stue kan vi have lange samtaler og kvalitetstid med familie og børn.

Stuen skal være varm og rar at opholde sig i, og med et lækkert gulvtæppe kan vi nemt opnå den rette hygge-stemning. Et velvalgt gulvtæppe er en perfekt måde at sætte et personligt præg på indretningen, og det giver mulighed for en diskret opdeling af rummets funktioner.

5. Belysning - og tilpasningsmuligheder

Når vi har et multifunktionelt rum, så er det relevant at variere belysningsmulighederne. Nogle funktioner og formål kræver et stærkt og klart lys, andre et dæmpet og varmt.

En hyggelig og funktionel stue bør have mange forskellige lamper og dermed mange forskellige mulighed for lyssætning - regulering af lyset er en nem og enkel måde at skabe den ønskede stemning i en hvilken som helst stue.

Menu
Top